צור קשר

צור קשר

checked

לאכול נכון ולשמור על בריאות התינוק

  • כדי שהתינוק יקבל את הוויטמינים והמינרלים הדרושים להתפתחותו, יש לכלול בתפריטו חלב אם או תמ''ל בחצי השנה הראשונה, פירות, ירקות ומים.
  • יש לתת לתינוק תוסף ויטמיןD  מגיל לידה וכן טיפות ברזל החל מגיל 4 חודשים על פי המינון המומלץ במשרד הבריאות.
  • ניתן להקל על התופעות מהן סובלים התינוקות באמצעות מתן תרופות ותכשירים, אך יש להימנע מלתת את אלו המכילות סוכרים, אלכוהול וחומרים פעילים.
  • יש להימנע מצריכת מאכלים ומשקעות עתירי סוכרים, וכן מכמות גדולה של מיצי פירות (גם טבעיים).

שמירה על בריאות התינוק היא לא תמיד פשוטה: מבחר המאכלים, תוספות המזון והתרופות הוא עצום ולא פשוט לבחור את המוצרים הבריאים ביותר עבור התינוק שלכם. אז איך יודעים מה כדאי לתת לתינוק? ריכזנו עבורכם את הנחיות משרד הבריאות.

שפע המוצרים בסופרמרקטים ובבתי המרקחת יכול להיות לעיתים מבלבל. מגוון תחליפי מזון, מאכלים, תוספי תזונה, ויטמינים ותרופות הומיאופתיות הם רק חלק מהמוצרים שהורים חושבים שכדאי להעניק לילדיהם. כשבוחרים מוצרים לתינוק לעיתים קרובות מסתמכים על המלצות של חברים ופרסומות, אבל לפני שאתם מוסיפים מוצר חדש לתפריט של התינוק חשוב לדעת אילו מוצרים אינם מומלצים לתינוקות ואילו חשוב להוסיף לשגרת התזונה שלו.


האם התינוק שלי צורך מספיק ויטמינים?


כדי שהתינוק יקבל את כל המינרלים והויטמינים להם הוא זקוק ויגדל בצורה תקינה יש צורך שהתפריט שלו יכלול את המוצרים הבאים:

  • חלב אם או תרכובות מזון לתינוקות: חלב האם מכיל את כל המרכיבים שהתינוק זקוק להם בחצי השנה הראשונה לחייו – הוא מכיל את כל אבות המזון ומחזק את מערכת החיסונית של התינוק. תחליפי חלב האם הזמינים בשוק מהווים אלטרנטיבה טובה לחלב האם.
  • פירות וירקות מרוסקים: פירות וירקות מרוסקים מספקים לתינוקות רכיבים מזינים. ניתן לקנות בגרסה המוכנה או לרסק בבית.
  • מים: הקפידו לתת לתינוק לשתות מים כשהוא מתחיל לאכול מזונות משלימים לחלב אם או תרכובת מזון לתינוקות. הקפידו להרתיח את המים עד שהתינוק יהיה בן שנה. 
  • תוספת ויטמין D וברזל: הקפידו לתת לתינוק מגיל לידה ויטמין D ומגיל ארבעה חודשים טיפות ברזל. חשוב להקפיד על המינון המומלץ על ידי משרד הבריאות.   

שלבי התפתחותם של תינוקות, במיוחד בחודשים הראשונים, הינם חשובים וקריטיים. בגילאים אלו חשוב לשמור על תזונה נכונה ועשירה בויטמינים. מזונות מוצקים כמו פירות וירקות הינם עתירי ויטמינים ומסייעים להתפתחות התינוק. על פי המלצות משרד הבריאות הגיל הנכון להתחיל עם מזון מוצק הוא שישה חודשים.

 

כדאי שתדעו: אין צורך במתן מיצי פירות לתינוק. אמנם תוכלו להוסיף לו מעט מיצי פירות טבעיים לתפריט, אך היזהרו מלהעניק לו כמות גדולה, שעלולה לגרום לשלשולים, עששת ופגיעה בתיאבון.


אילו תרופות כדאי לתת לתינוק?


כבר מחודשי חייהם הראשונים סובלים תינוקות רבים מתופעות לא נעימות כמו גזים וצמיחת שיניים, ובאופן כללי הם רגישים יותר לחלות במחלות שונות. כיום מוצעות מגוון תרופות לטיפול בתופעות השונות, כולל תרופות אלטרנטיביות או טבעיות. גם בהקשר הזה פרסם משרד הבריאות המלצות ואזהרות. לפני שאתם קונים תרופות ותכשירים לתינוקכם, חשוב שתקראו את רשימת המרכיבים של ותיזהרו מפני המרכיבים הבאים:

  • אלכוהול: קיימים סירופים ותכשירים לתינוקות המכילים אלכוהול – משרד הבריאות ממליץ להימנע מלתת אותם לתינוקות. 
  • סוכר: מומלץ לא להעניק לתינוק מאכלים או משקאות עשירים בסוכר שיכולים לגרום לעששת ולהפחית את התיאבון שלו לאוכל מזין יותר. בנוסף, קיימים סוכרים, שקיימים בין היתר גם בתכשירים, שאינם מומלצים לתינוקות ושכדאי להימנע מהם: סוכרוז, סוכר ענבים (גלוקוז) וסוכר פירות (פרוקטוז).
  • חומרים פעילים: תינוקות רגישים במיוחד לחומרים פעילים שקיימים בחליטות צמחים או מוצרים העשויים מצמחי מרפא, שעלולים לגרום להם לתופעות לוואי לא נעימות.

היזהרו מתרופות עשירות בסוכר ובאלכוהול


הורים רבים אינם מודעים לכך שתרופות הומיאופתיות שונות מבוססות על אלכוהול וסוכר, שאינם מומלצים לתינוקות. חלק מהתרופות האלו מטפלות בגזים (קוליק) בקרב תינוקות, אך הן אינן בטוחות לשימוש לפי המלצת משרד הבריאות ויכולות לגרום לתופעות של הפסקת נשימה ופרכוסים.

איך מטפלים בגזים בצורה יעילה ושומרים על בריאות התינוק?


טיפול תרופתי בתופעת הגזים נמצא יעיל ובטוח במחקרים מדעיים. כשאתם הולכים לבית המרקחת, אל תשכחו את הנחיות משרד הבריאות והקפידו לרכוש לתינוק שלכם תרופה שאינה מכילה אלכוהול וסוכר ולדעת שהענקתם לילדיכם את הטיפול המוכח והבטוח ביותר.

כתבות נוספות בנושא

מאימהות לאימהות: שיטות להקלה בגזים

מאימהות לאימהות: שיטות להקלה בגזים

זה מתחיל די מוקדם, שבועיים-שלושה אחרי הלידה, זה לא מסוכן ולא יכול לגרום לבעיות בריאותיות, אבל גזים אצל תינוקות גוררים התקפי בכי מתמשכים וקורעי לב. לכן ...

תזונה נכונה בזמן הנקה להקלת גזים אצל תינוקות

תזונה נכונה בזמן הנקה להקלת גזים אצל תינוקות

מותר לשתות קפה? האם להימנע ממוצרי חלב? להמשיך לצרוך קטניות? אימהות רבות מתלבטות לגבי תזונה נכונה בעת ההנקה, במיוחד כשהתינוק סובל מגזים.

תכשירים נגד גזים אצל תינוקות: טבעי זה טוב?

תכשירים נגד גזים אצל תינוקות: טבעי זה טוב?

30% מהתינוקות עד גיל שלושה חודשים סובלים מגזים או בשמם המקצועי קוליק. מגוון התכשירים המיועדים להקלה על גזים הוא רחב, לכן לפני שאתם בוחרים במה להשתמש ...

מתחילים טעימות? גלו את המזונות המזיקים ביותר לתינוקות

מתחילים טעימות? גלו את המזונות המזיקים ביותר לתינוקות

התינוק שלכם מוכן למוצקים? זה הזמן להכיר לו מגוון רחב של מזונות בריאים ומזינים, כמו פירות, ירקות, עוף, בשר, דגים, קטניות ודגנים. יחד עם זאת, יש גם ...

הצג כתבות נוספות
עבור לתוכן העמוד