צור קשר

צור קשר

checked

הגיע הזמן לחסן את התינוק? כך תעברו את החיסונים בשלום

  • הקפידו לחסן את ילדכם בזמן המומלץ על ידי סניפי קופות החולים וטיפת חלב כדי למנוע חשיפה למחלות שמפניהן הוא טרם חוסן.
  • בעת מתן החיסונים הראשונים של התינוק, מומלץ להפחית את הכאב על ידי הנקה או החזקת הילד, הזלפת תמיסת מי סוכר או הסחת דעת.
  • תופעות לוואי נפוצות ולגיטימיות: אודם ונפיחות, חום ואי נוחות. ניתן להשתמש בתרופות ללא מרשם להורדת חום מעל 38.5.
  • במקרים שהתופעות חריפות או מתמשכות, וכן במקרים של פריחה, דלקות או נפיחות בבלוטות או באשכים, פרכוסי חום או רפיון וסימני שיתוק יש לפנות לרופא.

חיסונים חשובים לבריאותו של תינוקכם ויכולים להגן עליו ממחלות מסוכנות. לפני שאתם הולכים לסניף טיפת החלב כדי לקבל את החיסונים הראשונים כדאי שתדעו כיצד תוכלו להקל על התינוק שלכם ובאילו תופעות לוואי אתם עלולים להיתקל.

התינוק כבר הגיע לגיל חודש? הגיע הזמן לקחת אותו בפעם הראשונה לחיסון. מיליוני מחלות נמנעות מדי שנה על ידי חיסונים, מחלות שבעבר גרמו למקרי תמותה רבים כיום אינן מופיעות הודות לחיסונים והתפתחויות בעולם הרפואה. קיימים מספר חיסונים הניתנים לתינוקות בישראל: אסכרה (דיפתריה), טטנוס (צפדת), שעלת, פוליו (שיתוק ילדים), המופיליוס אינפלואנזה B, חצבת, חזרת, אדמת, דלקת כבד נגיפית (צהבת) A ודלקת כבד נגיפית (צהבת)  B. כל החיסונים הללו נבדקו במחקרים ברחבי העולם ומומלצים על ידי משרד הבריאות, אך גם הם יכולים לגרום לתחושות אי נוחות בעת מתן החיסון ולתופעות לוואי שונות. 
 

טיפים לחיסונים הראשונים של התינוק


חשוב שתדעו: קופות החולים וסניפי טיפת חלב מפרסמים טבלת חיסונים ובה מפורטים המועדים המומלצים לחיסונים השונים לתינוקות. הקפידו לקחת את התינוק שלכם לחיסון בזמן המומלץ – אם תדחו את החיסון ייתכן שהוא ייחשף למחלות שעדיין לא חוסן מפניהן.
כדי להקל על התינוק בזמן החיסון, תוכלו להיעזר בהמלצות להפחתת כאב בעת מתן חיסונים, אותן פרסם משרד הבריאות:

  • הנקה: מומלץ להניק את התינוק בזמן החיסון, ההנקה מרגיעה אותו ומפיגה את הכאב. גם אם התינוק אינו מעוניין לינוק, תוכלו להחזיק את הילד, המגע מרגיע אותו. 
  • הזלפת תמיסת סוכר: הזלפת כמות קטנה של תמיסת סוכר בריכוז של 10 עד 25 אחוזים על המוצץ או ישירות לפה של התינוק, כשתי דקות לפני מתן החיסון, מפחיתה את תגובות הכאב. 
  • הסחת דעת: תוכלו להסיח את דעת התינוק מהחיסון בעזרת שירה, דיבור, או משחק וכך להפחית את תחושת הכאב.

מהן תופעות הלוואי של החיסונים?


לחיסונים השונים קיימות מגוון תופעות לוואי, שמשתנות בין חיסון לחיסון. התופעות הנפוצות במרבית החיסונים הן אודם ונפיחות במקום שבו ניתנה הזריקה, עליית חום והרגשה כללית רעה. תופעות אלו חולפות תוך יום במרבית המקרים, אך אם הן מתמשכות או חריפות, מומלץ לפנות לרופא הילדים ולהתייעץ עימו.
קיימים חיסונים שעלולים לגרום לתופעות לוואי פחות נפוצות ויותר מסוכנות:

  • חיסון משולב לחצבת, חזרת ואדמת: לעיתים החיסון גורם לפריחה, לנפיחות בבלוטות הלימפה או לדלקות בבלוטות הרוק או באשכים. 
  • חיסון לדיפתריה וטטנוס: עלולים לגרום במקרים נדירים לפרכוסי חום או לריפיון.
  • חיסון לשיתוק ילדים: לעיתים נדירות ביותר עלולים להופיע סימני שיתוק אצל התינוק או אצל בני משפחתו.

אם התינוק סובל מאחת מתופעות הלוואי שצוינו חשוב לפנות לרופא המשפחה ולספר לו עליהן כדי לקבל טיפול מתאים ולשמור על בריאות התינוק.


מה לעשות אם לתינוק עולה החום?


במקרה של הופעת חום גבוה או תופעות לוואי אחרות בעקבות החיסון מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים. במרבית המקרים, עליית חום ביומיים לאחר החיסון היא נורמלית ואינה מסוכנת. אם לילד שלכם יש חום של 38.5 מעלות ומעלה, הוא סובל מעליית חום, ולמרות שעליית החום אינה מסוכנת בפני עצמה, היא אינה נעימה ותוכלו לטפל בה בקלות. בבתי המרקחת ובפארמים ניתן למצוא תרופות ללא מרשם להורדת חום שיסייעו לכם להתמודד עם עליית החום בעקבות החיסון.
:

כתבות נוספות בנושא

כל מה שצריך לדעת על חיסונים

כל מה שצריך לדעת על חיסונים

בישראל אין חוק המחייב לחסן תינוקות ופעוטות ועם זאת, אחוז התינוקות המחסונים בארץ הוא בין הגבוהים בעולם. בכתבה זו ריכזנו עבורכם את המועדים המומלצים למתן ...

הכל על אבעבועות רוח

הכל על אבעבועות רוח

החולים באבעבועות רוח מתחילים להיות מידבקים יומיים לפני הופעת התסמינים, לכן לרוב קשה מאוד למנוע הדבקות במחלה והיא מקבלת ממדים של מיני מגיפה. כיצד ...

איך למדוד חום לתינוק?

איך למדוד חום לתינוק?

ישנן שיטות שונות למדידת חום לתינוק. כאן תדעו מה הן השיטות הנכונות.

הצג כתבות נוספות
עבור לתוכן העמוד