צור קשר

צור קשר

checked

האכלת חלום- כל מה שחשוב לדעת

אם אתם הורים לתינוקות, אתם בטח מכירים את זה: הבייבי מתעורר באמצע הלילה בבכי היסטרי, קרוב לוודאי בדרישה לאכול. ברור לכם שאי אפשר לוותר על ארוחה במצב הזה, ואתם ניגשים להאכיל אותו. אלא שהאכלה מתמשכת ומתמשכת, ולתינוק (וגם לכם) קשה לחזור לישון לאחר מכן. זהו המצב הטבעי, ההגיוני והבלתי נמנע של החודשים הראשונים בחיי התינוק, אבל מסתבר שיש דרך אחרת.
  • מה היא האכלת חלום
  • יתרונות השיטה
  • יש גם חסרונות
  • האכלת חלום- בעד ונגד

מהי האכלת חלום?

 

אחות בריטית בשם טרייסי הוג, הידועה יותר בכינויה "הלוחשת לתינוקות", הביעה באחד מספריה את הרעיון של האכלת חלום – האכלה יזומה בשעה קבועה בלילה, כאשר התינוק ישן, כך שהוא עשוי לחלום ולאכול בו זמנית. השיטה הזו כוללת יתרונות וחסרונות משלה, שהופכים אותה למעוררת מחלוקת במידה מסוימת. אתם מוזמנים לקרוא את הסקירה שהכנו עבורכם, ולהחליט בעצמכם.

  

מהם היתרונות המרכזיים של האכלת חלום?

האכלת חלום תינוק מציעה כמה פלוסים בולטים עבור הורים שמחליטים ליישם אותה. העיקרון המרכזי כאמור הוא שההורה מחליט על שעה קבועה בלילה בה הוא מאכיל את התינוק, שתהיה בדרך כלל סמוכה לשעה בה ההורה מתכוון לישון בעצמו.

  • ההאכלה מקטינה את הסיכויים לכך שהתינוק יקום לאכול באמצע הלילה, בשעות הנחשבות ל"קשות" יותר עבור ההורים, ומגדילה את הסבירות שהוא יתעורר מאוחר מעט יותר בבוקר.
  • השיטה של האכלת או הנקת חלום נראית במבט ראשון, ובחלק מהמקרים, כמו Win Win Situation. באמצעותה ההורים יכולים לישון יותר, ובעיקר - ברציפות. שיפור השינה בוודאי יתרום להם לתפקד בשגרת חיים שנוטה להיות עמוסה ולחוצה בתקופה זו, וגם חשוב מבחינה פיזיולוגית. שינה רציפה הרי אינה מותרות, אלא צורך טבעי של הגוף והנפש גם יחד.
  • מה שחשוב הרבה יותר הוא שהשינה הרציפה מסייעת באופן משמעותי להתפתחות התקינה של התינוק. בהקשר הזה הורים רבים מדווחים שמאז שהחלו ליישם את הרעיון של האכלת חלום, התינוק שלהם פשוט ישן  טוב יותר ולפרקי זמן ממושכים פי כמה.

מהם החסרונות המרכזיים?

ברור שהאכלת תינוק אינה יכולה להיות פתרון קסם, גם אם יש הורים שבנקודת ההתחלה זהו הרצון שלהם.

  • השיטה עלולה לפגוע בתינוק ובהתפתחות שלו בדרכים שונות, בעיקר בכל הנוגע לשיבוש מנגנון השובע הטבעי שלו: הוא למעשה אוכל גם כשאינו רעב או זקוק לכך. עובדה זו עלולה להקשות עליו בעתיד, מכיוון שהוא עלול להתרגל לקבל ארוחות בשעות האמורות, גם כשיהיה גדול יותר ולא יזדקק להן מבחינה פיזיולוגית.
  • האכלת החלום עלולה ליצור מצב של העמסת יתר על הקיבה, שרק תחמיר את הגזים שהתינוק נוטה לסבול מהם בחודשים הראשונים של חייו . לכל שינה שהאכלת חלום הוא הבסיס שלה עלול להיות הרגע שאחריה, בו התינוק מתעורר עם כאבי בטן או כמות גדולה של צואה בחיתול. לכן ממש לא בטוח שהחיים שלו, ושל הוריו, יהיו פשוטים ורגועים יותר. השיטה אף עלולה לגרום לתוצאה ההפוכה, בה התינוק מתעורר בעקבות האכלה – כך שקשה מאוד להרגיע אותו ולהחזיר אותו לישון בסיומה.
  • יש הרואים בהאכלת חלום אקט פולשני ולא טבעי, שאינו נותן לצרכי התינוק את הכבוד הראוי להם. ייתכן שמדובר בשיטה אנוכית, שמעמידה את הצרכים של ההורים גבוה יותר מאשר אלו של התינוק.

האכלת חלום בעד ונגד? בסוף, ההחלטה שלכם 

 

 כמו הרבה נושאים אחרים הקשורים לגידול ולחינוך תינוקות, גם ביחס להאכלת חלום אי אפשר למצוא תשובה חד משמעית. קיימים לשיטה יתרונות וחסרונות, וחשוב לא פחות – יש הורים (ותינוקות) שהיא יכולה להתאים להם, ואחרים שהרבה פחות. חלק מההורים בוחרים לנסות אותה כדי לראות אם זה עובד, אם כי בפועל מומלץ לחשוב היטב על ההתאמה של האכלה בצורה זו לפני שמבלבלים את התינוק.
גם אם ההאכלה עובדת לכם היטב, זכרו כי לא מדובר בשיטה לחיים. מומלץ להפסיק אותה לחלוטין עד גיל שנה לכל המאוחר, הן מכיוון שלתינוק בשלב הזה כבר אין צורך תזונתי בהאכלה מסוג הזה והן במטרה להקנות לתינוק הרגלים של הירדמות עצמאית. לא תאמינו עד כמה זה חשוב להתפתחות התקינה שלו ולשקט הנפשי שלכם. 

 

 

עבור לתוכן העמוד